Τον μαστό μας πρέπει να τον θυμόμαστε 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνον τον Οκτώβριο που είναι o Παγκόσμιος μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Ιατρικά δεδομένα η τακτική υποβολή σε μαστογραφία συμβάλει σε ποσοστό 30-50% στη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού. Δεν μπορεί όμως μόνη η εξέταση της μαστογραφίας, να διάγνωση σε όλες τις περιπτώσεις την ύπαρξη του καρκίνου του μαστού.

Προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση επιβάλλεται να υποβληθεί η γυναίκα σε διάφορες εξετάσεις που δίνουν πληροφορία από διαφορετική πηγή πληροφόρησης όπως είναι οι ακτίνες Χ , τα υπερηχογραφικά και τα μαγνητικά κύματα.
Βασικές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται σε κάθε περίπτωση ελέγχου μαστών σε γυναίκες άνω των 35 ετών είναι τρείς: α) Κλινική Εξέταση των μαστών (μαζί με τη λήψη λεπτομερούς οικογενειακού και ατομικού ιατρικού ιστορικού), β) η μαστογραφία και ο υπερηχογραφικός έλεγχος.

Ο έλεγχος των μαστών μπορεί ακόμη να χρειασθεί να συμπληρωθεί με Μαγνητική Μαστογραφία, με παρακέντηση και κυτταρολογική εξέταση, ή με βιοψία με χονδρή βελόνη και ιστολογική εξέταση για να μπορούμε ανάλογα με την περίπτωση να έχουμε έγκυρη διάγνωση.

Κάτι όμως πολύ σημαντικό στο πεδίο της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τις κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης του,
είναι να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η αναγνώριση της ειδικότητας της Μαστολογίας. Αυτό θα σώσει πολλές γυναίκες από την μη έγκυρη διάγνωση.

Στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare) που διοργανώνουμε πρώτα ο Θεός τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, το θέμα της Ειδικότητας της Μαστολογίας αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης την πρώτη ημέρα το Συνεδρίου.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top