Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) αποσκοπεί στον συντονισμό επί εθνικού επιπέδου των επιστημονικών προσπαθειών των ειδικών ιατρών, αλλά και άλλων επιστημόνων που ασχολούνται με τον μαστό. Με κάθε μέσο που διαθέτει σήμερα η ιατρική επιστήμη, προσπαθεί για την πλήρη, σωστή και ποιοτική διάγνωση αλλά και για την καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση των γυναικών με προβλήματα μαστού, γεγονότα που έχουν όφελος για την ίδια τη γυναίκα και για το κοινωνικό σύνολο.

Ειδικότερα οι σκοποί της ΕΕΜ συνίστανται:

 • Στη μελέτη, προβολή και υποστήριξη θεμάτων που αφορούν τις παθήσεις του μαστού και ειδικότερα τον καρκίνο του μαστού.
 • Στην παρουσίαση θεμάτων και προγραμμάτων που συμβάλουν στη συνεχή, θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση των ειδικών στον μαστό ιατρών.
 • Στη συμμετοχή σε Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες, Οργανισμούς και Ενώσεις που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς
 • Στη συμμετοχή σε Εθνικές ή Διεθνείς Επιτροπές, σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια, Συμβούλια, Συνδιασκέψεις και γενικά σε εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τους προαναφερθέντες σκοπούς
 • Στην προβολή της ανάγκης εξειδίκευσης των ιατρών στη Μαστολογία
 • Στη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών στον μαστό ιατρών
 • Στην ενημέρωση των μη ειδικών ιατρών για τα τελευταία επιτεύγματα στη Μαστολογία
 • Στην ενημέρωση του κοινού για την καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

  Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας ίδρυσε τον Μάρτιο του 2002 το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού και των μελών των οικογενειών τους και το ονόμασε «Έλλη Λαμπέτη » για να τιμήσει την αξιαγάπητη ηθοποιό που χάθηκε από αυτή τη νόσο επειδή δεν γνώριζε για την έγκαιρη διάγνωση. Στόχος της δημιουργίας του Κέντρου "Έλλη Λαμπέτη" είναι η στήριξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού αλλά και των μελών των οικογενειών τους σε όλους τους τομείς.
  Το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ σε γυναίκες με πρόσφατη διάγνωση της νόσου, σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και ήδη βρίσκονται υπό θεραπευτική αγωγή και σε γυναίκες στο στάδιο της αποθεραπείας. Επίσης στηρίζει και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των γυναικών που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους και καλούνται να επωμιστούν μεγάλο και σημαντικό μέρος της φροντίδας τους.
  Από το Μάρτιο του 2014 το Κέντρο μεταφέρθηκε ύστερα από άιτημα της Εταιρείας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων κ.Γεωργίου Καμίνη σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο από την ΕΕΜ, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων - Καλφοπούλειο Ίδρυμα, που εδρέυει στην οδό Σόλωνος 78(2ο όροφος) και λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα (τηλ./φαξ: 210 77 73 112).

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top