Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1979 ως θυγατρική Εταιρεία της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society - S.I.S.) και παραμένει μέλος της.

Σήμερα απαριθμεί 430 μέλη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το μαστό, όπως γυναικολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι / ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, κυτταρολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, πυρηνικοί ιατροί κ.ά.

Από την ίδρυσή της ΕΕΜ μέχρι σήμερα διετέλεσαν Πρόεδροι της Εταιρείας οι κάτωθι:

Β. Κουτήφαρης 1979 – 1984  Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας Παν/μιου Αθηνών
Γ. Παρασκευάς 1984 – 1986  Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής
Μ. Φιλιππάκης 1986 – 1992  Καθηγητής Χειρουργικής
Ι. Γκόγκας 1992 – 1994  Αναπληρωτής Καθηγητής
Λ. Ιωαννίδου-Μουζάκα 1994 – σήμερα  ε. Καθηγήτρια Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος - Χειρουργός, Μαστολόγος - Ογκολόγος

Η ΕΕΜ στην 35ετή διαδρομή της, ασχολείται με τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών ιατρών, την ενημέρωση των μη ειδικών στον μαστό ιατρών στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με την έγκαιρη δίαγνωση.
Για να επιτύχει τους σκοπούς της, η ΕΕΜ διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια για τους ειδικούς και μη ιατρούς, ενώ για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κοινού οργανώνονται Ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπου εξειδικευμένοι ιατροί μιλούν για θέματα διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού με προβολή διαφανειών και διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κοινού.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα:

• 12 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος
• το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μαστολογίας στην Αθήνα το 1988
• το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας στη Ρόδο 1992, το 22ο Διεθνές Συνέδριο της Έρευνας του καρκίνου του μαστού στην Αθήνα 1998 το
• 35 Επιστημονικές Ημερίδες σε ιατρούς 
• 128 Ενημερωτικές Ημερίδες την τελευταία 10ετία για το κοινό σ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2002 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού και έδωσε το όνομα «Έλλη Λαμπέτη» για να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, που χάθηκε από αυτή τη νόσο, επειδή δεν γνώριζε την έγκαιρη διάγνωση. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα άτομα των οικογενειών τους. Το Κέντρο βρίσκεται στο Καλφοπούλειο (1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων), Σόλωνος 78 2ος όροφος και λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00 και εξυπηρετεί επιπλέον και γυναίκες από διάφορα μέρη της χώρας με τηλεφωνικές συνεδρίες.
Από τον Ιούλιο του 2004 το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Η Ε.Ε.Μ. τον Δεκέμβριο του 2004, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια Πανηγυρικής Συνεδρίας του τέλους του έτους, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την 25ετή λειτουργία και προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη»,.
Η Ε.Ε.Μ. από το 2005 έως το 2010 κάθε 3 μήνες εξέδιδε το περιοδικό «MASTOLOGIA» για το κοινό, το οποίο υπάρχει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της www.mastologia.gr.
Τον Απρίλιο του 2009 ίδρυσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Societe Internationale de Senoligie S.I.S.) και του Υπουργείου Υγείας. 
Σήμερα η Εταιρεία λόγω της διεύρυνσή της απέκτησε μόνιμους εκπροσώπους στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο, Κρήτη, Γρεβενά και διαθέτει κάποια άτομα που προσφέρουν εθελοντική εργασία στην Ε.Ε.Μ.

 

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 424 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Δελτίο Τύπου

Η τεχνητή νοημοσύνη και ...

Στη Ρόδο 3-6 Μαΐου 2023 το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο ...

Δελτίο Τύπου: Τριήμερη ...

Η μεγάλη επιτυχία που είχε η τριήμερη ...

Δελτίο Τύπου: Επίτιμος ...

 

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ: ΔΙΗΜΕΡΗ ...

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τόσο με φυσική ...

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top