Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ),  έχει  ως επίκεντρο τη φροντίδα  της υγείας της γυναίκας  με την εκπαίδευση των ιατρών που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη Μαστολογία. Απο το 2009 η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας διοργανώνει κάθε χρόνο 5 διήμερους κύκλους για τον παραπάνω σκοπό.

Λίγα λόγια απο τον Διευθυντή της Σχολής

Χαιρετισμός από τη Διευθυντή της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας

κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

 Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), στα 39 χρόνια λειτουργίας, δράσης και προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία με επίκεντρο τη φροντίδα  της υγείας των μαστών της γυναίκας, ως πρωταρχικό της στόχο έχει θέσει από την αρχή της ίδρυσης της την συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικών στον μαστό ιατρών. Αυτό το καταφέρνει με τη διοργάνωση Πανελληνίων και Διεθνών Συνεδρίων Μαστολογίας στην Ελλάδα. Tο 2009 απεφάσισε την   ίδρυση  και λειτουργία  της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας. Σκοπός της είναι να παρέχει μία ολοκληρωμένη γνώση στη Μαστολογία στους ιατρούς που το αντικείμενο τους σχετίζεται με τον μαστό. Από το 2013 τελεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. 

Στη Διεύθυνση της Σχολής πλαισιώνομαι από τους δύο Δ/ντες Σπουδών. Τον Ομότιμο Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνο Γεννατά και  την Διδάκτωρα του ΕΚΠΑ,  Ακτινοδιαγνωστή, Επιμελήτρια Α’ του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών,  κ. Πολύτιμη (Πόλυ) Λεονάρδου.

Η λειτουργία της Σχολής

Από την ίδρυση της η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας τον Απρίλιο του  2009, λειτουργεί σε ένα ετήσιο ημερολογιακό πρόγραμμα που στηρίζεται σε 5 διήμερους κύκλους (100 ώρες),  παρέχοντας  μια ολοκληρωμένη πολυεπιστημονική εκπαίδευση στους ιατρούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μαστολογία, ανεξάρτητα από τον κορμό της βασικής  ειδικότητας στον οποίο ανήκουν.  

Η Διεύθυνση της Σχολής ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των μαθητών για πληρέστερη και περισσότερο εμπεριστατωμένη εκπαίδευση  αποφάσισε και εφαρμόζει από το 2016 τη  βιντεοσκόπηση  όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι σπουδαστές της Σχολής παρακολουθώντας ξανά τις βιντεοσκοπημένες ομιλίες μπορούν  να διευκρινίζουν απορίες ή να καλύπτουν κενά γνώσεων. Oι βιντεοσκοπημένες ομιλίες θα διατίθενται  ηλεκτρονικά  (on demand) από τον ιστοχώρο της Σχολής σε σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μέρος  της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω κλειδάριθμου. Θα εκπέμπονται και σε πραγματικό χρόνο (live streaming) μέσω Internet για ιατρούς που δεν ζούν στην Αθήνα και θέλουν να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία on line. Το live streaming μπορούν να το παρακολουθήσουν και ιατροί εκ του μακρόθεν. Για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο εκμάθησεις, και επειδή  δεν θα υπάρχει η επιβάρυνση του κόστους μετακίνησης και διαμονής, τα δίδακτρα θα είναι ακριβότερα αυτών που παρακολουθούν την Σχολή με την φθσική τους παρουσία.

Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους υποψήφιους σπουδαστές και να τους  προτρέψω να παρακολουθήσουν ολόκληρη  την εκπαιδευτική  δραστηριότητα  της Σχολής Μαστολογίας, η οποία κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο για τα Ελληνικά όσο και για τα Διεθνή δεδομένα.

Οι  5 διήμεροι κύκλοι σπουδών του έτους  2018 έχουν ώς εξής:

  • 1ος Κύκλος    2 & 3      Μαρτίου         
  • 2ος Κύκλος    27 & 28  Απριλίου        
  • 3ος Κύκλος    22 & 23  Ιουνίου          
  • 4ος Κύκλος    05 & 06  Οκτωβίου  
  • 5ος Κύκλος    16 & 17  Νοεμβρίου      

Η εκπαιδευτική διαδικασία λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο ''Επαμεινώνδας Μεγαπάνος'' της Γυναικολογικής –Μαιευτικής και Χειρουργικής Κλινικής Λητώ (Μουσών 7-13 Παλαιό Ψυχικό –Αθήνα)

 Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα
ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Χειρούργος–Γυναικολόγος, Μαστολόγος-Ογκολόγος  
Πρόεδρος  της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας
Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ECIBC
(European Commission Initiative on Breast Cancer) για τη
σύνταξη των κατευθυντηρίων οδηγιών στη διάγνωση
και τον πληθυσμιακό έλεγχο του καρκίνου του μαστού
Εκπρόσωπος του ΠΙΣ στη UEMS για τη χειρουργική
εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού
Δ/ντης Σπουδών Ελλ. Σχολής Μαστολογίας

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 325 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top