Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), Επιστημονική Εταιρεία που προσφέρει πλούσιο Επιστημονικό και Κοινωνικό έργο, συνεχίζει παρόλες τις δυσκολίες που έχει επιφέρει σε Παγκόσμιο επίπεδο και σε όλους τους τομείς η πανδημία Covid-19, να τελεί το έργο της προς όφελος των Ιατρών και των γυναικών.

Στο πλαίσιο αυτό, οργάνωσε και πραγματοποίησε δράσεις που άπτονται του Επιστημονικού και Κοινωνικού της έργου.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θέλοντας να τιμήσει τον ρόλο των γυναικών σε Πόλεις της Χώρας μας, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, αιτήθηκε η ΕΕΜ στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και έλαβε την Αιγίδα της, για τη διοργάνωση διήμερων Ενημερωτικών Ημερίδων για το κοινό, οι οποίες περιελάμβαναν Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «Ενημέρωση, Πρόληψη και Εγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού. Πλεονεκτήματα» και δωρεάν κλινική εξέταση μαστών με τη λήψη ιστορικού, προσδιορισμό ανάπτυξης κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, υπερηχογράφημα, παρακέντηση και κυτταρολογική εξέταση, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν. Για τον λόγο αυτό, επιλέχθηκαν 7 Ιστορικές Πόλεις της Ελλάδος που σχετίζονται με την Επανάσταση αλλά και ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα, λόγω του απαγχονισμού του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021»:

  • 3 & 4 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο

  • 10 & 11 Σεπτεμβρίου στα Καλάβρυτα

  • 11 & 12 Οκτωβρίου στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα

  • 15 & 16 Οκτωβρίου στη Νάουσα

  • 17 & 18 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων απαγόρευσης συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, οι κάτωθι Πόλεις στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021», ανέβαλαν τις προγραμματισμένες δράσεις τους και αυτές θα υλοποιηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν:

  • Δήμος Σουλίου

  • Δήμος Αρεόπολης

  • Δήμος Αλαμάνας Λαμίας

Ακόμη, ανέβαλαν τις προγραμματισμένες διήμερες δράσεις λόγω της πανδημίας Covid-19 οι Δήμοι:

  • Δήμος Αθηναίων (στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων)

  • Δήμος Σπάρτης

  • Δήμος Λήμνου

Ανακεφαλαιώνοντας, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ χωρίς σύνορα στις Δημοτικές Αρχές οι οποίες συνετέλεσαν στην τέλεση των ανωτέρω εκδηλώσεων, ήτοι στις Μητροπόλεις, στα Δημοτικά Συμβούλια και στους Διοικητικούς Υπαλλήλους.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

25 Ιανουαρίου 2021

Καρκίνος του Μαστού: από την Πρόληψη έως τη Θεραπεία”.

Σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πειραιά (Campus) και το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Υγείας του Κολλεγίου και Κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ.:

  • Καθ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος,

  • Δρ. Απόστολος Μανδρέκας, Πλαστικός Χειρουργός, και

  • Άννα Χατζηδημητρίου, Ψυχολόγος Υγείας, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους υπέβαλε η Δημοσιογράφος κ. Φωτεινή Γεωργίου που συντόνισε τη συζήτηση. 

 

Ακόμη, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ.:

•  Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής.
•  Σαράντος Ευσταθόπουλος, Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Μεταξά.
•  Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου ΑγκαλιάΖΩ.

 

3 Απριλίου 2021

Εγκυμοσύνη και καρκίνος του μαστού”

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου και βασίστηκε σε 2 Στρόγγυλες Τράπεζες

Η πρώτη Στρόγγυλη Τράπεζα ήταν αφιερωμένη στη “Διάγνωση” με συντονιστή την Πρόεδρο της ΕΕΜ κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και με ομιλητές:

  • Πολυτίμη Λεονάρδου, Ιατρός – Ακτινολόγος με θέμα: “Απεικονιστικές μέθοδοι στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην εγκυμοσύνη”

  • Λίνα Φλωρεντίν, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, με θέμα: “Πολυγονιδιακή  Αξιολόγηση  Ανάπτυξης  Καρκίνου του Μαστού: Polygenic Log Scores”

  • Σάββας Παπαδόπουλος, Διευθυντής  Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου Υγεία με θέμα: “Ο ρόλος του Παθολογοανατόμου”

  • Kωνσταντίνα  Χρονοπούλου, MSc Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα: “Διπλή η ανάγκη για Ψυχολογική υποστήριξη στην εγκυμονούσα γυναίκα με καρκίνο του μαστού”

  • Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, Μαιευτήρας, Ειδικός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ με θέμα: “Εγκυμοσύνη μετά από διάγνωση και θεραπεία για καρκίνο του μαστού”

  • Στη συζήτηση συμμετείχε και ασθενής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και αφηγήθηκε την προσωπική της εμπειρία από τον καρκίνο του μαστού στην εγκυμοσύνη.



Η δεύτερη Στρόγγυλη Τράπεζα ήταν αφιερωμένη στη Θεραπεία του καρκίνου του μαστού, με Συντονιστή τον Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας κ. Αλέξανδρο Ροδολάκη και ομιλητές:

  • Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, Καθ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών,  Χειρουργός - Γυναικολόγος, Μαστολόγος - Ογκολόγος, Πρόεδρος της ΕΕΜ με θέμα: “Επιδημιολογικά στοιχεία, Κλινικά ευρήματα και Χειρουργική αντιμετώπιση στην εγκυμονούσα με καρκίνο του μαστού γυναίκα”

  • Γεώργιος Κόκκαλης, Δρ. Πλαστικός Χειρουργός, τ. Συντονιστής Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Ταμίας της ΕΕΜ με θέμα: “Αποκατάσταση του μαστού στην εγκυμονούσα μετά μαστεκτομή, πως και πότε;”

  • Χρήστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής, Παθολόγος- Ογκολόγος του Αρεταιείου Νοσοκομείου, με θέμα: “Χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποιες και πότε και με τι φάρμακα;

  • Ξενοφών Βακάλης, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Πρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων - Εργαζομένων Ακτινοθεραπείας με θέμα: “O ρόλος της Ακτινοθεραπείας”.

 

28 Μαΐου 2021

Η Αστική και Ποινική Ευθύνη των ασχολούμενων με τη χειρουργική του μαστού”.

Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος της ΕΕΜ, Καθ. κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα. Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι κ.κ.

  • Δημήτρης Γροσομανίδης, Χειρουργός Μαστού, με θέμα: “Η κλινική -χειρουργική διαχείριση των παθήσεων του μαστού”

  • Αντώνιος Κεραμόπουλλος, Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού με θέμα: “Η άποψη του Χειρουργού”

  • Ανδρέας Φουστάνος, Πλαστικός Χειρουργός με θέμα: “Σημαντικές συμβουλές για την πλαστική χειρουργική του μαστού” και

  • Δημήτριος Βούτσινος, Νομικός Σύμβουλος, με θέμα: “Η ευθύνη των ασχολούμενων με τη χειρουργική του Μαστού”

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας (ΕΣΜ) από την ίδρυσή της το 2009, λειτουργεί με ένα ετήσιο ημερολογιακό πρόγραμμα που στηρίζεται σε 5 διήμερους κύκλους (100 ωρών),  παρέχοντας  μια ολοκληρωμένη πολυεπιστημονική εκπαίδευση στους ιατρούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μαστολογία, ανεξάρτητα από τον κορμό της βασικής  ειδικότητας στον οποίο ανήκουν. 

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 η ΕΣΜ έκανε “RESTART”, δηλαδή επαναλειτούργησε μετά από μία διετή αναγκαστική παύση λόγω COVID-19. Ο εορτασμός των 10 χρόνων ενεργούς λειτουργίας της Σχολής έχει προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2022 που ευελπιστούμε ότι θα έχει πάψει και η πανδημία Covid-19.

Τη Σχολή παρακολουθούν φέτος συνολικά 41 Ιατροί-Σπουδαστές (19 δια ζώσης και 22 εξ αποστάσεως). Μετά το πέρας του Ακαδημαϊκού έτους, οι Σπουδαστές υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις 100 ερωτήσεων τύπου Multiple choice και η βάση της βαθμολογίας είναι η σωστή απάντηση σε 70 ερωτήσεις. Οι επιτυχόντες λαμβάνουν Δίπλωμα το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (SIS) και η Διευθυντής της Σχολής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα της Σχολής, εκτός των καταξιωμένων και αξιόλογων Ελλήνων Συναδέλφων, συμμετείχαν και 5 Ιατροί από τον Διεθνή χώρο: ο τ. Πρόεδρος της SIS, Καθηγητής Ακτινολογίας από τη Γερμανία κ. Alexander Mundinger, η Ερευνήτρια κ. Solveig Hofvind, ο Κλινικός Φαρμακοποιός στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Πανίδης από το Μιλάνο της Ιταλίας, ο σημερινός Πρόεδρος της SIS, Καθηγητής της Χειρουργικής κ. Schlomo Schneebaum και ο Πλαστικός Χειρουργός κ. Kaye Κai από την Ισπανία.

 

21st SIS WORLD CONGRES ON BREAST CANCER AND BREAST HEALTHCARE

Με αναβολή δύο ετών και παρά τις περί αντιθέτου πιέσεις για την πραγματοποίηση του “21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare διαδικτυακά, η ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και Πρόεδρος του εν λόγω Συνεδρίου, Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, επέμεινε και πέτυχε την πραγματοποίηση του Συνεδρίου με φυσική παρουσία, στη Ρόδο, με τόλμη, αγάπη και πίστη στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επωφεληθεί από τα προνόμια που απορρέουν από ενός τέτοιου διαμετρήματος Συνεδρίου, που είναι Επιστημονικά, Τουριστικά, Οικονομικά, Πολιτιστικά και Κοινωνικά.

Το ανωτέρω Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 15-17 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ρόδο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου RODOS PALACE όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες Επιστημονικές και Τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο του μαστού και την υγεία του μαστού.

 

To Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου

και

της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κ.κ. Βαρθολομαίου Α’.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top