14ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας

Στα πλαίσια του 14ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας συζητήθηκε η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου των γυναικών με μαστογραφία στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και τονίστηκε η συμβολή της στην μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού.

Αναλύθηκαν διεξοδικά η χρησιμότητα της μαγνητικής μαστογραφίας στην διάγνωση του πολυκεντρικού και πολυεστιακού καρκίνου του μαστού.

Αναφέρθηκαν οι νεότερες απεικονιστικές μέθοδοι και η συμβολή τους στον έλεγχο του μαστού όπως η τομοσύνθεση, οι υπέρηχοι, η μαστογραφία με χορήγηση σκιαγραφικού και η ελαστογραφία. Διευκρινίστηκε η σημασία της τομοσύνθεσης και της μείωσης του κινδύνου από την ακτινοβολία.

Συζητήθηκε η πιστοποίηση των κέντρων μαστού, οι διαδικασίες πιστοποίησης, καθώς και τα δικαιώματα των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Τονίστηκαν τα διαγνωστικά προβλήματα στον καρκίνο του μαστού και οι διαστάσεις της νομικής ευθύνης των ιατρών σε περιπτώσεις ιατρικού σφάλματος.

Διευκρινίστηκε ότι άτομα, στα οποία υπάρχει υπόνοια ότι ανήκουν σε ομάδες κληρονομούμενου ή οικογενούς καρκίνου του μαστού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να υποβληθούν σε γεννητικό έλεγχο. Επίσης συζητήθηκαν τα όρια και οι περιορισμοί της γενετικής συμβουλευτικής. 

Στην Τελετή Έναρξης συμμετείχαν και απήυθυναν χαιρετισμό βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι ιατρικών συλλόγων. Τις εργασίες του συνεδρίου ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιώτατος π. Δημήτριος Νίκου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας από την Κρήτη κ. Γεώργιος Σαμώνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Υποστηρικτική Φροντίδα στον ογκολογικό άρρωστο».

 

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου             Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας              

  Βασίλειος Μπαρμπούνης                                  Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top