Δυστυχώς συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) παρέδωσε στον αξιοσέβαστο τότε Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στις  4/8/2015  το Εγχειρίδιο με τίτλο ‘’ Διασφάλιση Ποιότητας στη Μαστογραφία’’ που εκπόνησε η Εταιρεία. Το Εγχειρίδιο αυτό ετοιμάστηκε από 15μελή Επιτροπή ειδικών Ακτινοδιαγνωστών του Μαστού, Ιατρού εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας και της Προέδρου της ΕΕΜ, υπό την Προεδρεία του Καθηγητού Ιατρικής Φυσικής και τ. Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεωργίου Παναγιωτάκη.

Ορθά ο τότε Υπουργός Υγείας το προώθησε στον τότε Πρόεδρο του ΚΕΣΥ  κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη του οποίου όμως η θητεία έληξε μετά από λίγους μήνες. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, με παρέλευση 3ετίας,  παρ’ όλες τις παρεμβάσεις στον σημερινό Πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Κων/νο Μάρκου η προσπάθεια της ΕΕΜ δεν ευοδώθηκε με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μαστογραφίες κακής ποιότητος, που έχουν ως συνέπεια να διαφεύγουν καρκίνοι του μαστού και να ανακαλύπτονται αργότερα σε προχωρημένο στάδιο με αποτέλεσμα να διώκονται ποινικά Ιατροί, υπάλληλοι διαφόρων κέντρων μαστογραφιών.  

Η ΕΕΜ ζητά και απαιτεί από τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, γιατί χάνονται άδικα ζωές γυναικών και ιδιαίτερα νέων γυναικών.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top