ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

 «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑ»

 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο τελευταίος διήμερος κύκλος των μαθημάτων της Σχολής Μαστολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για το έτος 2016.

 Η σημασία της υψηλής ποιότητας στη  Μαστογραφία και ο τρόπος ελέγχου της ποιότητος στα εργαστήρια Μαστογραφίας  στην Ελλάδα και στην ΕΕ αναλύθηκαν από τις κυρίες  Μ. Ιωαννίδου και Μ. Στυλιανουδάκη (Q-plan) και τον κ. Ν. Δημητρόπουλο (Δ/ντής της Σχολής).  Ο καθηγητής κ. Λιονής τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εφαρμογή πληθυσμιακού ελέγχου των γυναικών με μαστογραφία και στην Ελλάδα, που αποτελεί ουραγό σε αυτό το θέμα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ. Τις νέες τεχνικές Ογκοπλαστικής Χειρουργικής και τα πλεονεκτήματά τους στο αισθητικό αποτέλεσμα των συντηρητικών χειρουργικών επεμβάσεων για καρκίνο του μαστού, ανέλυσε ο κ. Α. Ζαβός, ενώ ο κ. Γ. Πισσάκας περιέγραψε τις τεχνικές και τη θέση της συμπληρωματικής  ακτινοθεραπείας στη συντηρητική χειρουργική. Αναφέρθηκε επίσης στη δωρεά 10 υπερσύγχρονων συστημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία από το Ίδρυμα Νιάρχου. Οι ακτινοθεραπευτές κ.κ. Ξ. Βακάλης, Ι. Γεωργακόπουλος, Μ. Παρασκευαίδης και Ε. Μαραγκουδάκης ανέλυσαν τις νεότερες μεθόδους ακτινοθεραπείας, ο τελευταίος τονίζοντας τη θετική συμβολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας της Σχολής Μαστολογίας στη  βελτίωση του επιπέδου γνώσεων εκτός των σπουδαστών και των διδασκόντων που αναγκάζονται να ξαναενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η Πρόεδρος της ΕΕΜ κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα  μίλησε για την «Εγκυμοσύνη και τον καρκίνο του μαστού», ένα θέμα πολύ δύσκολο και πολύ ευαίσθητο, το οποίο δυστυχώς στις μέρες μας παρουσιάζει σημαντική αύξηση της συχνότητας,  επειδή οι γυναίκες όλο και περισσότερο με τις σπουδές, την καριέρα και τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουν καθυστερούν τον γάμο και την τεκνοποίηση.Ο ρόλος των εξειδικευμένων νοσηλευτριών σε όλη τη διαδικασία της θεραπείας αναλύθηκε από την κ. Μ. Χαρχαρίδου και στην ανακουφιστική φροντίδα του τελικού σταδίου από την κ. Ε. Πατηράκη-Κουρμπάνη. Η άμεση εφαρμογή της φυσικοθεραπείας μετά τις επεμβάσεις μαστού, εξασφαλίζει την καλύτερη  κινητικότητα του σύστοιχου άνω άκρου και την αποφυγή λεμφοιδήματος, τόνισε η κ. Β. Μπαρκάτσα, ενώ ο κ. Α. Μάρδας περιέγραψε τη μέθοδο Expansion ταχείας βελτίωσης της ψυχολογίας των ασθενών και του συγγενικού τους περιβάλλοντος. 

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Δ. Διαμαντάτου περιέγραψε τον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης , που προβλέπεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των ιατρείων των νοσοκομείων και θα βοηθήσει στην αποτελεσματική καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο Σύστημα Υγείας. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θ. Τρύφων τόνισε ότι παρά τη  δύσκολη οικονομική συγκυρία οι Ελληνικές Βιομηχανίες δραστηριοποιούνται και σε γενόσημα και σε καινοτόμα φάρμακα, δημιουργώντας προϋποθέσεις και για εξαγωγική δραστηριότητα. 

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ν. Δημητρόπουλος, έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2016 ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εξετάσεων και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλές εορτές σε όλους. 

 

 

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top