Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού "Ελλη Λαμπέτη", θέλοντας να ενισχύσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, διαθέτουν προς πώληση χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους συνεργάτες σας.

Τιμή πώλησης 10,00 ευρώ οι 10 κάρτες.

Λογαρ. Τραπέζης Alpha Bank                                        

34 900 200 200 31 96
IBAN: GR 47 0140 3490 3490 0200 2003 196

και

34 900 200 200 53 19
IBAN: GR 53 0140 3490 3490 0200 2005 319

Δικαιούχος: Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

Παρακαλούμε μετά την πληρωμή σας να μας αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία σας και το νούμερο κάρτας της αρεσκείας σας απο το παρακάτω δειγματολόγιο. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7470257)

Δείγματα καρτών:

 

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1979 ως θυγατρική Εταιρεία της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Senologic International Society - S.I.S.) και παραμένει μέλος της.

Σήμερα απαριθμεί 430 μέλη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το μαστό, όπως γυναικολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι / ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, κυτταρολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, πυρηνικοί ιατροί κ.ά.

Από την ίδρυσή της ΕΕΜ μέχρι σήμερα διετέλεσαν Πρόεδροι της Εταιρείας οι κάτωθι:

Β. Κουτήφαρης 1979 – 1984  Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας Παν/μιου Αθηνών
Γ. Παρασκευάς 1984 – 1986  Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής
Μ. Φιλιππάκης 1986 – 1992  Καθηγητής Χειρουργικής
Ι. Γκόγκας 1992 – 1994  Αναπληρωτής Καθηγητής
Λ. Ιωαννίδου-Μουζάκα 1994 – σήμερα  ε. Καθηγήτρια Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος - Χειρουργός, Μαστολόγος - Ογκολόγος

Η ΕΕΜ στην 35ετή διαδρομή της, ασχολείται με τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών ιατρών, την ενημέρωση των μη ειδικών στον μαστό ιατρών στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με την έγκαιρη δίαγνωση.
Για να επιτύχει τους σκοπούς της, η ΕΕΜ διοργανώνει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια για τους ειδικούς και μη ιατρούς, ενώ για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κοινού οργανώνονται Ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπου εξειδικευμένοι ιατροί μιλούν για θέματα διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού με προβολή διαφανειών και διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κοινού.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα:

• 12 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος
• το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μαστολογίας στην Αθήνα το 1988
• το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας στη Ρόδο 1992, το 22ο Διεθνές Συνέδριο της Έρευνας του καρκίνου του μαστού στην Αθήνα 1998 το
• 35 Επιστημονικές Ημερίδες σε ιατρούς 
• 128 Ενημερωτικές Ημερίδες την τελευταία 10ετία για το κοινό σ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2002 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού και έδωσε το όνομα «Έλλη Λαμπέτη» για να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, που χάθηκε από αυτή τη νόσο, επειδή δεν γνώριζε την έγκαιρη διάγνωση. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα άτομα των οικογενειών τους. Το Κέντρο βρίσκεται στο Καλφοπούλειο (1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων), Σόλωνος 78 2ος όροφος και λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00 και εξυπηρετεί επιπλέον και γυναίκες από διάφορα μέρη της χώρας με τηλεφωνικές συνεδρίες.
Από τον Ιούλιο του 2004 το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Η Ε.Ε.Μ. τον Δεκέμβριο του 2004, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια Πανηγυρικής Συνεδρίας του τέλους του έτους, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την 25ετή λειτουργία και προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη»,.
Η Ε.Ε.Μ. από το 2005 έως το 2010 κάθε 3 μήνες εξέδιδε το περιοδικό «MASTOLOGIA» για το κοινό, το οποίο υπάρχει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της www.mastologia.gr.
Τον Απρίλιο του 2009 ίδρυσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (Societe Internationale de Senoligie S.I.S.) και του Υπουργείου Υγείας. 
Σήμερα η Εταιρεία λόγω της διεύρυνσή της απέκτησε μόνιμους εκπροσώπους στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο, Κρήτη, Γρεβενά και διαθέτει κάποια άτομα που προσφέρουν εθελοντική εργασία στην Ε.Ε.Μ.

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις εκλογές της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), της 3ης Μαΐου 2018  εξελέγησαν τα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τα οποία  συγκροτήθηκαν σε Σώμα στις 7 Μαΐου 2018. Το νέο Δ.Σ. έχει ως ακολούθως: 

Πρόεδρος:                Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα  

Αντιπρόεδρος:          Ξενοφών Βακάλης 

Γεν.Γραμματέας:       Αγγελική Αθανασίου 

Ταμίας:                      Γεώργιος Κόκκαλης 

Μέλη:                        Αλέξανδρος Ασημάκης
                                  Πολυτίμη Λεονάρδου
                                  Ολυμπία Τζάϊδα

 Να υπογραμμίσουμε ότι τα Μέλη της ΕΕΜ αναγνωρίζοντας τη σημαντική και πολυετή προσφορά  της  κ. Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα προς την Εταιρεία, την εξέλεξαν παμψηφεί για 9η συνεχή θητεία στο Δ.Σ. Επίσης επανέξελέγησαν η κ. Αγγελική Αθανασίου και ο κ. Γεώργιος Κόκκαλης από το προηγούμενο Δ.Σ. για 2η θητεία. Επίσης επανεξελέγει ο κ. Ξενοφών  Βακάλης ο οποίος είχε διατελέσει Γεν. Γραμματέας σε προηγούμενα Δ.Σ. Τέλος τα  3 Μέλη του παρόντος  Δ.Σ. αποτελούν το νέο αίμα της Εταιρείας.   


Η Γεν. Γραμματέας 

Αγγελική Αθανασίου

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαστολόγος

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τo δικό του πρόσωπο και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο καθώς προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας ως ένα Επιστημονικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικό βασιζόμαστε στα ευγενή κίνητρα των ανθρώπων που δρουν ή θα ήθελαν να δράσουν ως εθελοντές με στόχο να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο κόσμο.

Ιδιαίτερα αν είστε νέα/νέος χωρίς προϋπηρεσία, η εθελοντική εργασία όχι μόνο θα εμπλουτίσει το βιογραφικό σας αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία στην πράξη. Ακόμα και αν έχετε εμπειρία αλλά δεν έχετε απασχόληση αυτή τη στιγμή, η εθελοντική εργασία θα μπορούσε να είναι μία διέξοδος σε τυχόν αρνητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν και θα μπορούσε να σας ενεργοποιήσει θετικά προς όφελος του εαυτού σας και του συνάνθρωπου σας.

Όποιος ενδιαφέρεται να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του κάποιες ώρες την ημέρα, ή κάποιες ημέρες την εβδομάδα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210 74 70 257 ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι οι ψυχολόγοι, υπάλληλοι γραφείου, γραφίστες, προγραμματιστές, μεταφραστές, λογιστές, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και όποιος δεν έχει χρόνο να διαθέσει θα μπορούσε να μας ενισχύσει οικονομικά.

 

Ευχαριστούμε!

Όσοι θέλουν να γίνουν δωρητές, χορηγοί ή υποστηρικτές του έργου μας και του Kέντρου «Eλλη Λαμπέτη», μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210 7470257.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας πιστεύει ότι και με τη δική σας έμπρακτη συμπαράσταση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το δύσκολο έργο της.

 

H Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Εταιρεία «Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ» για την καλοσύνη που είχαν να προσφέρουν δωρεάν γραφική ύλη στην Εταιρεία για την κάλυψη των αναγκών της.

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Κηφισίας 18 Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top