Κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας το παρακάτω:

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε εκ μέρους των ιατρών που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού και τον γυναικολογικό καρκίνο να σας παρακαλέσουμε να δείτε το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  των παρακλινικών εξετάσεων που χρειάζεται να υποβάλλουμε τις ασθενείς μας προεγχειρητικά  μόλις διαγνώσουμε έναν καρκίνο μαστού ή γυναικολογικό.  

 

Συγκεκριμένα εξετάσεις όπως α) αξονική τομογραφία άνω & κάτω κοιλίας, β) αξονική τομογραφία θώρακος και μεσοθωρακίου, γ) scanning οστών με γ-camera  και δ) κάποιες εξετάσεις αίματος χρειάζονται απαραιτήτως πριν το χειρουργείο και  δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά όλες μαζί και να εκτελεσθούν όλες μαζί κάπου προς διευκόλυνση των ασθενών.

Η αξονική τομογραφία άνω & κάτω κοιλίας θεωρείται ως 2 εξετάσεις, που είναι και το ανώτατο όριο που επιτρέπεται  από τον ΕΟΠΠΥΥ και για τις υπόλοιπες εξετάσεις βγάζει το σύστημα ότι μπορούν να γίνουν μόνον σε Κρατικά Νοσοκομεία με άγνωστή ημερομηνία εκτέλεσης των. Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία των ασθενών και σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη θεραπείας των, αφού τα Κρατικά Νοσοκομεία μπορεί να δώσουν ραντεβού μετά από 3 και 4 μήνες.  Η καθυστέρηση αυτή είναι αφενός εις βάρος των ασθενών (σωματικά, ψυχικά αλλά και οικονομικά)  και αφετέρου και εις βάρος της Κρατικής οικονομίας, αφού η αντιμετώπιση σε πιο προχωρημένο Στάδιο, που εν τω μεταξύ μπορεί να προχωρήσει  η νόσος , κοστίζει πολύ περισσότερο.

 

Προβλήματα αντιμετωπίζουμε και με τα ΚΕΝ στα χειρουργεία του μαστού και είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε να διορθωθούν.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΜ

Με τιμή,

 

Η Πρόεδρος 

 

Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

Καθ.Γυναικολόγος, Χειρουργός-Μαστολόγος-Ογκολόγος

Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος για τον Καρκίνο

και τα Κέντρα Μαστού στην Ε.Ε.                                     

Αιτήσεις Μελών

Περιοδικό Μαστολογίας

Who's Online 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Συμβουλές

Επικοινωνία

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 124Β (2ος όροφος) Αθήνα,
ΤΚ 11526

Τηλ. 210 7470257
Fax: 210 7716834
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Scroll to top